Hos Madame Edith hittar du det här receptet. Saffranstider eller inte så var detta en mumsig kaka kan jag lova.
2 ägg
2 dl strösocker
200 g smör
1,5 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 påse saffran
Vispa ägg och strösocker pösigt.
Smält smöret och rör ner det i smeten tillsammans med mjölken.
Kavla lite på saffranspåsen så det blir finfördelat.
Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och saffran.
Sikta ner mjölblandningen och rör ihop allt till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad sockerkakasform.
Grädda mitt i ugnen i 175° i 35-40 min.
Jag har en påse saffran över, får nog bli en sådan kaka! Tack för tipset! Kram/Finas mammis
SvaraRaderaÅhh så gott...älskar saffran....den kakan såg smarrig ut!!
SvaraRaderaSka också se Ernst ikväll :)
Kram bia
Vilken härligt gyllengul kaka! Älskar saffran! Det måste man bara ha till julen. Jag gör en slags sockerkaka med gräddfil i. Sedan slänger jag i lite russin också. Och så en frostning ovanpå. Den blir nästan som en tårta. Mitt äldsta barnbarn älskar denna kaka. Så ibland bakar vi den även på sommaren. Då kallar vi den solskenskaka.
SvaraRaderaHa det fint nu dagarna fram till jul!
Kram
Monika
Gokväll Maria! den såg onekligen smaskig ut :) gillar enkla recept..så den blir garanterat testad!önskar dig en fin Jul om vi inte hörs innan<3 kram Jessica
SvaraRaderaHåller med dem ovan, ser riktigt smaskigt ut! Tack för det goda receptet!
SvaraRaderaMånga julhelgskramizar aka
Verkar vara riktigt gott! Tycker om att baka och det blir ju så gott.
SvaraRaderaAgneta kram
Det där lät som något jag skulle gilla att mumsa på;) Önskar dig en riktigt fin jul. Kram
SvaraRadera